Over Cora

Cora's Kraamzorg

Mijn naam is Cora van den Nieuwendijk, geboren in 1963, moeder van 3 kinderen en inmiddels oma van drie kleinzoons, dus naast mijn vakopleidingen heb ik ook praktijkervaring.

In 2004 ben ik gestart als kraamverzorgende en op 1 januari 2012 ben ik begonnen als zelfstandig kraamverzorgende. Dat doe ik in samenwerking met een aantal kraamcentra en natuurlijk werk ik ook samen met een groot aantal collega’s zodat we elkaar ook kunnen helpen en ervaringen uitwisselen.

Zorgzaamheid is kenmerkend voor mij, die er enorm van geniet om voor anderen te zorgen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat om een luisterend oor te  kunnen zijn voor de kraamvrouw en haar gezin.

Ik doe er alles aan om de kraamvrouw en haar gezin een heerlijke kraamtijd bezorgen!

Cora profiel 1.0

Moeder en kind hebben de hoogste prioriteit

Waarom dit werk?

Ik vind het fantastisch om ouders in een nieuwe fase  van hun leven te ondersteunen. Deze fase kenmerkt zich door veel nieuwe ervaringen en dat brengt onzekerheden met zich mee.

In mijn rol als kraamverzorgende zet ik graag mijn kennis en ervaring in, om deze onzekerheid te verminderen. Ik geef veel tips en adviezen voor in de kraamtijd en ook daarna. 

Wel blijf ik benadrukken dat de wens van de ouders voor gaat!

Als kraamverzorgende kom ik in aanraking met veel verschillende culturen. Ieder mens, ieder gezin en iedere baby is uniek. Dit maakt mijn werk zo mooi en bijzonder. Je kunt van mij flexibiliteit verwachten waarmee ik me aanpas aan de wensen binnen het gezin.

Tijdens de kraamtijd hebben zorg voor moeder en kind de hoogste prioriteit. Daarnaast moet het gezin doordraaien dus ook vader, broertjes en zusjes zal ik bij mijn werk betrekken. Belangrijk voor de kwaliteit van mijn werk zijn de 3 R’en, Rust, Reinheid en Regelmaat. Hierover zal ik waken tijdens mijn werk in het gezin.